Plushuis Buitenaf

Deze klanten wilden de bouw van hun nieuwe huis laten doen door hun lokale aannemer. Met hun eis dat het ook echt duurzaam moest worden, had hij moeite, hij had er gewoon geen enkele ervaring mee.

Via via waren zij aan de naam van een adviseur gekomen die hen zou kunnen helpen om hun plan aan hun wensen te laten voldoen. Binnen 1 week na het eerste telefoontje zaten zij samen met de aannemer en architect bij onze Plushuis adviseur Nicolaas van Everdingen aan de keukentafel in zijn eigen Plushuis in Ede. Na een inspirerende rondleiding door zijn supercomfortabele woning wisten zij het zeker: “Dit willen wij ook!” 

Nicolaas nam met zijn klanten en de architect en aannemer het plan helemaal door. Dit gesprek was het begin van een gezamenlijk project om ook hun plan energiepositief te gaan maken. 

Omdat Nicolaas had uitgelegd wat het belang is van goed kierdichtbouwen is de hulp van onze vaste adviseur luchtdichtheid ingeroepen. Hij heeft aanpassingen in de bouwdetails doorgevoerd met de architect en de aannemer. Vervolgens heeft hij op de bouw de bouwvakkers lesgegeven in luchtdichtbouwen, bijvoorbeeld welke tape gebruik je waar?

Tijdens de bouw is in de ruwbouwfase een blowerdoor-test met rookproeven gedaan. Dan kun je nog bijsturen, als de isolatie eenmaal op de binnenmuur is aangebracht ben je te laat. Het team was heel blij verrast met de waarde die uit deze test kwam: nl. een waarde die hoort bij de veel strengere Duitse passiefhuis normen voor kierdichtheid. Dat hebben we goed gevierd met  “onze”jongens op de bouw!

Nicolaas heeft gezorgd voor een compleet plan dat met het bouwteam verder is uitgewerkt. Omdat er een stuk weiland is kwam Nicolaas met het idee om de bronnen voor de warmtepomp niet verticaal te boren, maar gewoon te graven. Dat is namelijk veel goedkoper. De zonneboiler ligt op het zuiddak. De zonnepanelen zouden daar eerst ook op komen, maar op advies van Nicolaas komen die op het weiland. De energie wordt dus echt uit de nabije omgeving gewonnen. Ook heeft Nicolaas ervoor gezorgd dat de ventilatie fluisterstil is.

Onze klanten zijn begin oktober 2017 in hun Plushuis gaan wonen.

 

plushuis buitenaf

Direct naar: